Sztárok házait fenyegeti a Los Angeles-i tűzvész

Ötezer embert kellett evakuálni Los Angelesből, miután szombaton tűz ütött ki a Calabasas elővárosi területen. A lángok sztárok házait is fenyegeti.

Több mint 500 hektárnyi terület ég Los Angeles elővárosi negyedében. A helyszínen több száz tűzoltó és helikopterek próbálják megfékezni a lángokat, egyelőre sikertelenül Eddig 5000 embert kellett evakuálni - írja a CNN.

Az előváros környékén több amerikai sztár háza található. A lángok Kardashianék, Toni Braxton és Jessica Simpson lakhelyét is veszélyeztetik.

Fotó: Gene Blevins / Reuters

Jeffrey A. Gordon a rendőrség seriffhelyettese elmondta, hogy a tűz délután négy óra körül ütött ki, amikor egy kocsi belerohant egy villanyoszlopba, amely több helyen áramkimaradást majd tüzet okozott. A szemtanúk szerint egy transzformátor robbanhatott be.

 

 

Calabasasban és a közeli Santa Monica-hegységben gyakoriak az erdőtüzek. Legutóbb 2013-ban pusztított óriás tűzvész a környékén. Akkor 28 ezer hektár éget le két nap alatt. 1925 és 2012 között 343 erdőtüzet dokumentáltak Los Angeles környékén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.