Sztárcsináló Ave Maria

A potsdami sétálóutcában évekig játszotta némi adományért az Ave Mariát. A dal most százezer eurót, sosem gondolt hírnevet és óriási médiafelhajtást hozott a szájharmonikásnak.

Michael Hirte megnyerte az egyik kereskedelmi tévéadó szupertehetség-kutató versenyét. A munkanélküli, s egy súlyos közlekedési baleset következtében leszázalékolt 44 éves férfi számára az elképesztő siker karácsonyi tündérmesével ér fel.

– Sosem gondoltam volna, hogy idáig eljutok. Kezdetben nehezen mentem ki az utcára zenélni, de aztán láttam, hogy az emberek örülnek a muzsikámnak – nyilatkozta a brandenburgi Kartzow-ban élő volt teherautó sofőr.

A fődíjjal járó százezer euróból elsőként azt a használt kocsit fizeti ki, amelyet testvérétől vett részletre. Hirte egyébként súlyosan el van adósodva, de lesz miből rendezni a hiteleket. Menedzsere nemcsak lemezszerződést, hanem koncerteket is lekötött. A szájharmonikás sztár decemberre azonban kapott még állami segélyt, 351 eurót plusz lakbértámogatást. A szociális segélyezést csak azt követően állítják le az illetékes hatóságok, hogy a jövedelemadózás alá eső nyeremény megérkezik a férfi bankszámlájára – írta a berlini Der Tagesspiegel.

Németország új szupertehetségének albuma csak a héten jelenik meg, de az amazon.de internetes áruház népszerűségi listáján Hirte és lemeze már megelőzött olyan nagynevű bandákat, mint a Guns N’ Roses és az AC/DC.
Közúti balesete következtében Hirte két hónapig feküdt kómában. Az egyik szemére majdnem megvakult, lábtörései miatt nagyon nehezen jár. Állását elvesztette, a felesége is elhagyta. Az ex-nej a bulvársajtóban alkoholistának és erőszakosnak nevezte volt férjét, aki szerint a vádak alaptalanok. Hírnévrontásért mindenesetre nem akar perelni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.