Horrorisztikus trutymó vetődött partra egy mexikói strandon

A massza visszatért! Az ifjúsági horrorfilmhez hasonló, undorító trutymóról készült felvételek járták be a netet. A négyméteres, szürkés, formátlan anyag egy acapulcói strandon okozott riadalmat.

Rögtön el is kezdődtek a találgatások, hogy mi lehet a nyálkás trutyi: egyesek egy óriáspolipra gyanakodtak, mások egy bálnatetemet látnak a felvételeken. Az izgalmakat csak növelte, hogy a partra mosott anyagnak nem volt szaga, ami arra utal, hogy ha elpusztult állat maradványairól van is szó, a halál nemrég következhetett be. 

A rejtélyt végül James Mead, a washingtoni természettörténeti múzeum tengeri emlősökkel foglalkozó kutatója oldotta fel, aki a Live Science-nek azt nyilatkozta: nagyon valószínű, hogy egy nagy ámbráscet fejének maradványait vetette partra a víz.

Az ámbráscetek akár 18 méteresre is megnőhetnek, ennek megfelelően a fejük is hatalmas.

Wikipédia

 

A homlokukon van egy "dinnyének" nevezett zsírcsomó, ami a nagy ámbráscetek rendkívül érzékeny, víz alatti hanglokátorrendszerének része, gyakorlatilag a hangerősítő funkcióját látja el – Mead szerint ez látható a közösségi oldalakon felkapott videón.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.