Ne szóljatok anyának - mondta a tini, akit elkapott a cápa

Sérülésekkel, de túlélte a cápatámadást egy 17 éves ausztrál fiú az új-dél-walesi Ballina strandján. Cooper Allen a Lighthouse Beach közelében szörfözött, amikor ütést érzett a csípőjén. A tettes egy fehér cápa volt, amely egyetlen harapás után elengedte a fiút.

A srác saját erejéből kijutott a partra, de már a vízben a segítségére sietett egy szörfös, aki mindössze öt méterre állt a támadástól a derékig érő vízben. Utóbb a férfi a sajtónak elmesélte, hogy a fiú hihetetlenül nyugodtan viselkedett, kérdésre közölte, hogy jól van, csak valakinek ki kéne hívnia a mentőket. A parton várakozó barátainak is csak azt mondta: "Hívjátok fel apámat, de anyának ne szóljatok!"

A parton egy szabadnapos nővér elsősegélyben részesítette a fiút, egy kötéllel elszorítva vérző lábát, amíg a mentőhelikopter oda nem ért.


Cooper apja a kórházban azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy a fiú, jól van, és teljesen fel fog épülni. Hamarosan a kórházat is elhagyhatja - számolt be a brisbane-i The Courier Mail.

A Lighthouse strandon egyébként nem ez az első cápatámadás: 2008 áprilisában egy 16 éves iskolásfiút ölt meg egy cápa ugyanitt. Tavaly év elején egy japán turista mindkét lábát leharapta egy fehér cápa, a 41 éves férfi meghalt, mielőtt segíthettek volna rajta. Alig fél évvel később, júliusban egy helyi szörfös, Matthew Lee szenvedett életveszélyes sérüléseket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.