Szoptató anyák szállják meg a McDonald'sot

Kidobott egy gyermekét etető kismamát a Nyugati téri McDonald's biztonsági őre. A nő panaszt írt az gyorsétterem vezetőségének, amely vizsgálatot indított az ügyben. Az eset miatt pénteken kismamák szállják meg az éttermet, hogy megetessék gyermekeiket.

„Ez itt nem elfogadott tevékenység” – ezekkel a szavakkal tessékelte ki a 444 szerint a McDonald's biztonsági őre a gyermekét szoptató kismamát, aki külön engedélyt is kért az étterem munkatársától, hogy félrevonulhasson az egyik sarokba megetetni a gyermekét.

Az esett miatt a nő panaszt írt a gyorsétterem vezetőségének. A McDonald's kiadott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy az étteremlánc családbarát, és nincs olyan szabályozás, amely tiltaná az édesanyáknak a szoptatást.

A McDonald's szerint munkatársuk megfelelően járt el, mikor beleegyezett az anya kérésébe. Az etetésbe beleavatkozó őr, mint kiderült, külső cég alkalmazásában áll. Az étteremlánc úgy tudja, az őr nem szólította fel távozásra az édesanyát, de az valóban elhangzott, hogy a csecsemő szoptatása nem elfogadott tevékenység. Az esettel kapcsolatban vizsgálatot indított a McDonald's.

A felháborodott kismamáknak azonban ez nem elég, és egy flashmobot szerveztek. Péntek délelőtt 11-kor kismamák fogják megszállni az éttermet, hogy megetessék-szoptassák gyermekeiket. Az esemény oldalán közel ötszázan jelezték részvételüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.