Szomszédja küszöbén hagyta a fürdőszobában megszült gyerekét

Lakásuk fürdőszobájában adott életet gyermekének egy brit nő, aki a szülés után szomszédja küszöbére tette az újszülöttet. Az anya attól félt, ha férje rájön, hogy megcsalta őt és terhes lett, megöli.

„Kérem, vigyázzon a kisfiamra. Kérem, ne szóljon senkinek. A férjem erőszakos, megölne” – ezzel az üzenettel hagyta újszülött csecsemőjét egy brit anya szomszédjai küszöbén. A harminchat éves nő a fürdőszobában szülte meg kisfiát, miközben másik gyereke éppen a házban aludt – írja az Independent.

A bíróság szerint az anya megcsalta férjét. Az affér következtében esett teherbe, de a család egységének megtartása és férje agresszív magatartása miatt ezt el akarta titkolni, ezért azt hazudta, petefészekcisztája van. 

Férje és lánya éppen távol volt, amikor az anya fiát letette aludni, majd fürdővizet engedett, törölközőket készített maga mellé, és megszülte a gyerekét. A köldökzsinórt egy ollóval vágta el, a placentát egy táskába rakta.

A szomszédok öt órával később, lakásuk küszöbénél találtak a kihűlt, de egyébként egészséges gyerekre.

Az anya védője szerint a nő hónapokon keresztül szenvedett lelkiismeretével, és félt erőszakos férjétől, ezért nem róható fel neki, amit tett.

A gyerekét elhagyó nő bűnösnek vallotta magát, ezért a bíróság végül 14 hét felfüggesztett börtönre ítélte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.