Szombattól változik a forgalmi rend a Károly körúton

Szombattól megváltozik a Károly körút forgalmi rendje a Budapest Szíve Program következő ütemének munkálatai miatt.

A hétvégén kezdődő munkálatok viszont csak a BKV közlekedését érintik, az egyéb gépjárműforgalom zavartalanul haladhat - közölte Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

A villamosok csak az Astoria déli oldaláig járnak, hétfőtől pedig az Astoria és a Dohány utca közötti szakaszon egy ideiglenesen kialakított végállomásig közlekednek.

Szombattól a vágányzóna átépítésének idejére az Astoria és a Deák tér között nem lesznek villamospótló autóbuszok, de a 9-es busz közlekedik - írta a hivatal.

A Budapest Szíve Program célja, hogy a "történelmi városközpontban"  javítsák a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedési körülményeit és ezzel egy időben az átmenő gépjárműforgalmat jelentősen csökkentsék.

A fejlesztés három, egymással összefüggő részből áll. "A Belváros Új Főutcája" és a "Hídfőterek és Új Pesti Korzó I. üteme" után június végén kezdődtek meg a "Reprezentatív Kaputérség kiépítése I. ütemének" munkálatai, melynek részeként most a Károly körúton dolgoznak.

A harmadik szakasz beruházásának teljes költsége 3,1 milliárd forint, melyből közel 2,7 milliárd forintot ad az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.