Szóljon bele egy nemzetközi film részleteibe!

Asger Leth, az idén nálunk is bemutatott Borotvaélen rendezője különleges feladatra vállalkozott: egy olyan utazós filmet forgat Európában, melynek a részleteibe a "civilek" is beleszólhatnak.

Matt Greenhalgh kemény fába vágta a fejszéjét, amikor hozzákezdett a Move On forgatókönyvéhez: a cselekmény ugyanis több európai országban zajlik, és az epizódokra épülő szerkezet megtartása mellett meg kellett őriznie a film egységét. Az utazás során végigjárjuk Hollandiát, Németországot és Ausztriát, átutazunk Szlovákián, Magyarországon és Horvátországon, majd lejutunk egészen Montenegróig és Macedóniáig, sőt a cselekménybe Csehország, Bulgária és Albánia is bekapcsolódik.

Bonyolult feladat volt a főszereplő jellemének kidolgozása is, egyszerre kellett rejtélyesnek, vakmerőnek, ugyanakkor ízig-vérig szerethető karakternek lennie, ráadásul kilétét homálynak fednie. A rendező végül Mads Mikkelsent választotta a feladatra. (A női főszereplőt viszont még mindig keresik: 24 és 32 év közötti filmes vagy színpadi tapasztalattal rendelkező színésznők angol nyelvű videóval pályázhatnak!)

A film készítői nem mindenapi lehetőséget adnak a hétköznapi emberek számára. "Tudsz valami jó viccet? Mondd el, rögzítsd, töltsd fel és várd Leth jelentkezését! Szerinted a tiéd a legszebb falu az országban? Csinálj róla pár képeslapra illő képet, tedd közzé és várd a telefont! Segíts nekünk Asger Leth rendező legújabb művét a vászonra vinni: szerepelj Mads Mikkelsen oldalán, komponálj filmzenét, protezsáld be a házikedvencedet vagy válassz más kihívást. Egy dolog biztos: rajtad is múlik, milyen lesz a végeredmény! Regisztrálj, és szállj be Te is!" - szól a felhívás a film magyar nyelvű honlapján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.