Ők jönnek a Szigetre

Bár az igazán nagy nevek bejelentésére még várni kell, a fesztivál szervezői kedvcsinálónak elárultak néhányat a Sziget 2016 fellépői közül. 

A jövő évi sziget Fesztivál ismét szerdától szerdáig, augusztus 10-től 17-ig tart majd.

Akik már biztosan ott lesznek a 2016-os fesztiválhéten, a Sigur Rós izlandi poszt-rock zenekar, először lép fel hazai közönség előtt. A grindcore, death metal és emo alapokból építkező Bring Me The Horizon új, ötödik nagylemezével érkezik.

Az ír indie-pop csapat, a Kodaline az utóbbi években került fel a könnyűzenei térképre és tart a világhírnév felé. A csapat a European Border Breakers Awards-on két díjat is bezsebelt s dalai több filmben és sorozatban is hallhatóak.

Az eddig főként finom elektronikával átszőtt, sodró lendületű, néhol monumentális indie- és szintipop filmzenékkel jelentkező M83 a 2011-es Hurry Up, We're Dreaming lemezének folytatásával készül Budapestre.

Ott lesz a Szigeten John Newman, akinek 2012 májusában a Feel the Love majd a Love Me Again című számai vezették a slágerlistákat. 2015 után ismét visszatér Magyarországra Karen Marie Ørstedet, művésznevén MØ 27 éves dán énekes-dalszerzőt. 

A jazzt és a legmodernebb elektronikus hangmintákat vegyítő electro swing feltalálója, Marcus Füreder és zenekara, a Parov Stelar is feltűnik a Sziget színpadán. Végül a magyar közönség előtt először lép fel a Naughty Boy művésznéven ismert, 30 éves angol producer-zenész-dalszerző-DJ. Legfrissebb slágere a Beyoncé-Arrow Benjamin párossal közös Runnin' (Lose It All).  

„Bár a nagy nevek még hátra vannak, úgy tűnik a „Sziget feeling" már önmagában sokat jelent az embereknek, hisz még a nevek ismerete nélkül, a jegyvásárlás kezdetének első 24 órájában a kiadható bérletek 25%-a már gazdára talált" – mondta el a 2016-os Sziget Fesztiválról Gerendai Károly.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.