Semmi nem maradt a 330-cal száguldozó luxusautóból

A zöld színű Lamborghini Huracan egészen pontosan 336 kilométer/órás sebességgel hajtott az M7-esen tavaly szeptember 5-én, az életveszélyes kalandot a jármű utasa mobiltelefonjával rögzítette. Az autó végül súlyos balesetet szenvedett.

A police.hu tette közzé azt a felvételt, amelyet egy több mint 330-cal száguldozó luxusautó utasa készített, a külföldi rendszámot viselő autó az M7-es autópályán ámokfutott.

A videón először az látszik, amint a sofőr az autópálya belső sávjában halad őrületes sebességgel, a baleset másfél perc után történik. A kilométeróra szerint ekkor az autó sebessége 315 kilométer/óra volt. 

A Lamborghini először a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött, majd lesodródott az úttestről és a vízelvezető árokba csapódott, ahol felborult. A baleset után a sofőr kimászott a járműből, és kimentette utasát a roncsból, melyet követően a gépkocsi kigyulladt és a felismerhetetlenségig leégett.

Az eljárás során beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a baleset következtében a jármű utasa nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. A 36 éves H. I.-t a rendőrök – szabadlábon hagyása mellett – közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya a napokban fejezte be, és a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Járási Ügyészségnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.