Szinte biztos, hogy Peggy csontjait találták meg az erdőben

Bár a hatóságok kedden még sem hozták nyilvánosságra a DNS-vizsgálat eredményét, szinte biztos, hogy a 15 éve eltűnt Peggy Knobloch csontjait találta meg egy gombagyűjtő a türingiai rengetegben, 15 kilométerre attól a helytől, ahol a 9 éves kislányt utoljára látták.

A BILD úgy értesült, hogy a 9 éves korában, az iskolából hazafelé vezető úton nyomtalanul eltűnt Peggy szüleivel már közölték: bár a DNS-vizsgálat eredménye még nem készült el, az erdőben talált gyermekcsontváz közelében megtalálták Peggy személyes holmiját, többek közt a karóráját is. Ezt Thomas Villwock legfőbb államügyész is megerősítette.

Az erdő mélyén rejlő temetem vadállatok áshatták ki, így fordulhatott elő, hogy egy gyanútlan gombagyűjtő szombat kora délután rátalált a csontokra.

A csontmaradványokat a jénai Igazságügyi Orvostani Intézetbe küldték tanulmányozásra. A DNS-teszt mellett radiológiai vizsgálatot is végeznek, hogy pontosan megállapíthassák, mióta hevertek a maradványok az erdőben. A halál okát még nem tudták megállapítani, de a nyomozók azon a meggyőződésen vannak, hogy akármilyen módszerrel is ölték meg a gyereket, a gyilkosság nem az erdőben történt.

Ahogy azt tegnap mi is megírtuk, a német kislány 2001. május 7-én egyedül indult haza az iskolából Lichtenbergből, de sosem érkezett haza.

Peggy édesanyja ügyvédjén keresztül csak annyit közölt a sajtóval, hogy a történteket nem kívánják kommentálni, amíg a DNS-teszt eredménye meg nem születik.

Az elmúlt 15 évben a nyomozók több mint ötezer nyomot vizsgáltak meg (még egy az eltűnés előtt két nappal elhunyt idős asszony sírját is feltúrták, mert azt hitték, oda rejthette a gyilkos a kislány testét), de egyik sem vezetett el Peggyhez.

Több férfit is meggyanúsítottak, a helyi fogadós szellemi fogyatékos fiát el is ítélték, miután egy kihallgatáson elismerte, hogy megölte a kislányt. Ulvi K. ezt később visszavonta, de a bíróság bizonyítékként kezelte a neves kriminálpszichológusként is hitelesnek nevezett vallomást. A férfi, aki 15 gyermeket molesztált szexuálisan, perújítás következtében 2014-ben szabadult, de jelenleg egy otthonban él.

A másik fő gyanúsított, Holger E. Peggyék egyik családi barátjának féltestvére börtönben ül, mert bár a telke feltúrása után sem találtak bizonyítékot arra, hogy ő ölte meg a gyereket, a nyomozás kiderítette, hogy szexuálisan bántalmazott több kislányt, köztük a sajátját is. Holger E. börtöncellájában állítólag van egy kép Peggyről és egyik társának el is dicsekedett vele, hogy ő hajtotta végre a „tökéletes bűntettet". A férfi a jelek szerint egyébként készült arra, hogy szexuálisan közeledjen Peggyhez, akinek nála volt az egyik iskolai füzete is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.