Színjáték volt Károly és Diana házassága

Dickie Arbiter, az udvar egykori sajtószóvivője 12 évvel menesztése után könyvet ad ki, melyben kiteregeti a királyi szennyest. A hamarosan megjelenő kötetből kiderül többek között az, hogy a walesi herceg és a hercegné házassága csak színjáték volt.

A most 74 éves Arbiter a brit sajtó által már most részleteiben közölt könyvében állítja, nem igaz, hogy már a házasságkötéskor sem szerette egymást a hercegi pár.

Károly odáig volt a feleségéért, ám később teljesen elhidegültek egymástól, ami leginkább Károly Camilla iránti újra fellángoló szerelmének volt köszönhető. A kilencvenes évek elejére már nyilvánvaló volt, hogy a hercegi pár házassága romokban hever, mert alig töltöttek időt egymás társaságában, külön is éltek.

Az esküvő 1981 nyarán volt a Szent Pál-bazilikában, 1992 végén pedig bejelentették, hogy külön költöznek. Korábban már a sajtó is kiszagolta, hogy valami nincs rendben, mert bár az udvar erősen titkolta a házasság megromlását, Diana egyedül ment hivatalos körútjaira (Budapestre is), Károly pedig külön nyaralt a feleségétől, ráadásul a közös fotóikról is üvöltött, hogy látni sem bírják egymást. A hivatalos eseményeken együtt jelentek meg és  együtt is távoztak, ám később külön autóba szálltak, és míg Diana a Kensington-palotában lakott, addig Károly High­grove-ba ment.

Az egykori szóvivő visszaemlékezésesből az is kiderül, hogy Andrew Morton nagy botrányt kavart Diana: Her True Story című bestsellerében a hercegné is közreműködött, amit sikerült jól eltitkolni. A könyv első részletei éppen akkor jelentek meg a vasárnapi lapokban, amikor Károly és Diana visszatértek egy közös Sevillai utazásukból 1992 májusában.

A könyv megjelenésének napján, június 6-án Diana titokban beszereztetett egy példányt, aztán egész este nem aludt. Dickie Arbiter hajnalban az első telefonhívást nem a sajtó egyik képviselőjét, hanem magától a hercegnétől kapta, aki csak azt hajtogatta: Mit tegyek most, Dickie?

A sajtós csak annyit tudott mondani neki, hogy nem tehetnek már semmit, és Diana is jobban tenné, ha senkivel nem beszélne a könyvről. Plusz jó tanácsként Arbiter még annyit tudott hozzátenni: Miért nem önt magának egy nagy adag skót viszkit és issza le magát? A hercegné elfogadta az ajánlatot – derül ki a Daily Mailben a minap megjelent kivonatból.

Arbiter azt írja, hogy belülről nagyon fájdalmas volt látni ezt a folyamatot főleg, hogy a közvélemény a Morton könyvben megjelentek miatt mindenért Károlyt okolta. Diana egy 1995-ös, a BBC-nek adott interjújában bevallotta, hogy hűtlen volt. A válást 1996-ban mondták ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.