Szingapúr kiborult a meleg pingvinektől

A hatóságok két gyerekkönyvet vontak vissza, mert azokban egynemű párok szerepelnek. A meleg pingvinek és a leszbikus emberpár hatalmas vitákat szított a konzervatív országban.

A két mesekönyvet a hét elején távolították el a könyvtárakból, miután egy olvasó panaszlevelet írt a Nemzeti Könyvtár Igazgatóságnak - írja a BBC.

A Tango Makes Three című könyv a híres New York-i meleg pingvinpár, Roy és Silo igaz történetét dolgozza fel (a két állat a 90-es évek elején sikeresen kiköltött egy tojást), a The White Swan Express-ben párok - köztük két leszbikus nő  - szeretnének gyereket örökbe fogadni Kínában.

A hírre rögtön elindult egy petíció is, amit eddig több mint ötezren írtak alá, azt követelve, hogy tegyék vissza a könyveket a polcokra.

Az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat illegálisnak számít a dél-ázsiai városállamban, akár két éves börtönbüntetést is kiszabhatnak érte.

Pingvinek közt nem ritka

Nem Roy és Silo volt amúgy az egyetlen meleg pingvinpár, a torontói állatkert két pingvinje, Buddy és Pedro 2005-ben került be a hírekbe. Az állatok azóta már elhidegültek egymástól, a képbe ugyanis bekerült az a bizonyos harmadik, egy nősténypingvin. Az állatkert egyik vezetője szerint a két hím között társadalmi és nem szexuális kötődés volt.

A szakértõk szerint a pingvinek között igencsak gyakori a homoszexualitás, a világ több állatkertjében élnek azonos nemű párok, így Dániában (a pár kapott és sikeresen kiköltött egy tojást, amit egy nősténypingvin magára hagyott), Kínában (a pár szintén fiókát nevel) vagy Németországban (a Bremerhaveni Állatkert lakói is kiköltöttek magára hagyott tojást) is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.