Szigszalag mentette meg egy férfi életét

Három napig keresték a mentőcsapatok Kaliforniában az eltűnt Cody Michaelt, akit végül a saját találékonysága mentett meg.

Cody Michaelt és Bauer nevű kutyáját ötven ember kereste három napon keresztül. A túrázó a Sierra Nevada hegységben tévedt el a héten. A férfi tábort ütött és reménykedett, hogy valaki rátalál - írta a Telegraph

"Minden reggel felkeltem és azt hittem, hogy megoldom, de nem sikerült" - idézi fel az elmúlt napokat Michael. "És akkor Bauer nem tudott tovább menni. Ekkor táboroztam le és azt gondoltam, hogy vagy értem jönnek és megtalálnak, vagy nem éljük túl."

A kép közepén látható Michael apró sátra. A sárga terület fölötti sziklán pedig a Help felirat
A kép közepén látható Michael apró sátra. A sárga terület fölötti sziklán pedig a Help felirat
Facebook

Végül mégis a saját leleményessége mentette meg. A tábor fölötti sziklákra szigetelő szalaggal kiírta segélykérését (Help, azaz Segítség). Ezt látták meg a helikopteres mentőcsapat tagjai.  

"Öt órája még tényleg nem hittem volna, hogy élve megússzuk ezt a kalandot" - nyilatkozta a FOX 40 csatornának a férfi. "Az egyetlen dolog, amire vágytam, hogy újra láthassam a családomat." 

Cody Michael túlélte a kalandot
Cody Michael túlélte a kalandot
Facebook

Michael a történtek ellenére jól van és megköszönte a mentők erőfeszítéseit. Bauert egy állatkórházba szállították, mert felhólyagosodtak a mancsai, de egyébként jól van.

A helyi seriff és a mentőcsapatok gratuláltak a szigszalagos vészjelzéshez és nagyon ötletesnek nevezték Michael megoldását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.