Szigorúan ellenőrzött motorosok

A BRFK motoros szolgálata a polgárőrökkel közös akciósorozattal szeretne elébe menni a tavaszi motorkerékpáros baleseteknek.

Többnapos motoros ellenőrzési akciót tart a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) április 7-8., valamint április 22. és 29. között – jelentette be kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Bozsó Zoltán dandártábornok, a BRFK vezetőjének rendészeti helyettese. Elmondta, a tavasz beköszöntével a főváros útjain, az autópályák bevezető szakaszain jelentősen több motoros és segédmotoros tűnik fel, a rendőrség célja, hogy megelőzze és visszaszorítsa a kétkerekűekkel okozott balesetek számát.

A közlekedésrendészeti akciósorozat a BRFK speciális járművekkel dolgozó motoros szolgálatának hathatós részvételével zajlik. A járőrök különösen a motorkerékpárosokra jellemző szabálysértésekre figyelnek oda, így a forgalomtól elzárt területek és a buszsávok használatára, a jogosítvány nélküli vagy az adott kategóriára nem érvényes vezetői engedéllyel való közlekedésre.

Gyakori hiba, hogy rossz állapotú vagy lejárt műszaki érvényességű kétkerekűekkel vesznek részt a forgalomban. A rendőrök természetesen sebességellenőrzést is végeznek, ebben a Budapesti Polgárőrszövetség munkatársai lesznek a segítségükre.

A dandártábornok általánosságban szólva kedvezőnek nevezte Budapest elmúlt éves baleseti statisztikáját, a javuló tendenciát a szigorú ellenőrzésekkel szeretnék tartani. Tavaly tíz százalékkal csökkent a halálos balestek száma, míg az idei első félévben – 2008 hasonló időszakához képest – már 26 százalékkal. Személyi sérüléses baleset pedig húsz százalékkal volt kevesebb január-március között, mint tavaly ugyanilyenkor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.