Szigorú büntetés a kegyetlenkedő zalaegerszegi diákoknak

Két év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték azt a fiút, aki társaival megalázott és bántalmazott diákokat Zalaegerszegen. Az egyik esetről felvételt is készítettek: öt percen át ütöttek, vertek, aláztak egy fiút a zalaegerszegi vasútállomás várótermében.

A Zalai Hírlap tudósítása szerint súlyos büntetést szabott ki a bíróság azokra a fiatalokra, akik még 2009-ben bántalmaztak, megaláztak két fiút. A társaság vezetőjét garázdaság, testi sértés, zaklatás miatt két év, fiatalkorúak börtönére ítéltek, egy lány egy év börtönt kapott, egy fiú pedig egy évet tölthet a fiatalkorúak fogházában. Negyedik társukat két év próbára bocsátották.

A lap felidézi: a fiatalok először a zalaegerszegi Széchenyi-középiskola egyik tantermében bántották egyik osztálytársukat. Ütötték, lökdösték és fojtogatták. Nem sokkal később ugyanebből a társaságból hárman újból bántalmaztak egy fiút, ezt az esetet pedig mobiltelefonnal felvették, majd a videót feltöltötték az internetre.

A felvétel szerint egy, a váróterem padján megrettenve, szótlanul ülő fiúval üvöltözik két idősebb srác, akik később többször pofon vágták, leköpték, rugdosták áldozatukat. Percek múltán – a felvételt készítő lány javaslatára – a fiúnak le kellett térdelnie a földre, s támadói cipőjének talpát kellett nyalnia. A támadók mintegy öt percen át bántalmazták áldozatukat, végül pedig kirugdosták a váróteremből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.