Sziámi iker bálnaborjakat találtak Mexikó partjainál

Két összenőtt szürkebálnaborjat (Eschrichtius robustus) találtak a halászok az északnyugat-mexikói Alsó-Kalifornia állam egyik lagúnájában - közölték az illetékes helyi hatóságok.

Benito Bermudez biológus szerint az állatok még éltek, amikor a halászok rájuk találtak az Ojo de Liebre lagúnában, ám nem sokkal születésük után elpusztultak. A szakember elmondta, hogy a borjak deréktájban voltak összenőve és két különálló fejjel, valamint farokúszókkal rendelkeztek.

A Mexikó természetvédelmi területeinek védelmével foglalkozó National Natural Protected Areas Commission (CONANP) nevű szervezetnél dolgozó Bermudez szerint a sziámi iker bálnaborjak "rendkívül ritkák".

"A bálnaszámlálások 1985-ös kezdete óta most először találkoztunk ilyen esettel" - mondta a szakember, hozzátéve, hogy a kutatók bőr-, izomszövet- és csontmintákat vettek az állatoktól további tanulmányozás céljából.

Évente több ezer szürkebálna úszik le délre az egyesült államokbeli Alaszkától a mexikói melegebb vizek felé, ahol az állatok párosodnak és világra hozzák kicsinyeiket - adta hírül a BBC News.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.