Szexuális zaklatás miatt ítéltek el egy piarista paptanárt

Jogerősen másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és öt évre eltiltotta a tanári hivatástól a Nagykanizsai Járásbíróság azt a 36 éves paptanárt, aki a nagykanizsai piarista iskolában két diákhoz is megpróbált szexuális céllal közeledni.

Az ítéletről csütörtökön online kiadásában beszámoló Zalai Hírlap felidézi, hogy a 36 éves N. Gábor Tamás teológus, hittanár 2009-től dolgozott az egyházi oktatási intézményben, ahol földrajzot és kémiát tanított.

A tavaly nyáron véget ért tanévben egy 13 éves fiúval a szexuális szokásairól kezdeményezett beszélgetést, egy 16 éves fiúnak pedig internetes levelezésben tett szexuális tartalmú célzásokat. A vádirat szerint a tanár a viselkedésével károsan befolyásolta a gyerekek lelki fejlődését. A pedagógus beismerte tettét.

Kiskorú veszélyeztetésének kétrendbeli bűntette miatt a járásbíróság a napokban másfél év, végrehajtásában három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, illetve öt évre eltiltotta a tanári hivatás gyakorlásától. Az ítéletet minden érintett tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Az MTI korábbi rendőrségi információja szerint a piarista iskola igazgatója tett tavaly nyáron bejelentést az intézmény volt tanára ellen kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt.

Az esetről akkor először beszámoló Kanizsahír portál azt írta, egy 12 éves nagykanizsai gyermek édesanyja jelezte, hogy fia számítógépén az iskola tanárával folytatott, pedofíliára utaló üzenetváltások történtek, s tudomására jutott, hogy a tanár az előző munkahelyein is hasonló ügyekbe keveredett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.