Szexuális erőszakért beperelték Bill Cosbyt

Judy Huth pert indított Bill Cosby ellen Los Angelesben. Azt állítja, hogy az amerikai komikus 1974-ben, 15 éves korában szexuálisan bántalmazta őt.

Az 55 éves Judy Huth azt állítja, Bill Cosby 1974-ben szexuálisan bántalmazta őt a Playboy Házban - írja a BBC.

A pert egy nappal azután kezdeményezték, hogy Cosby bejelentette, lemond egykori alma matere, a philadelphiai Temple Egyetem kuratóriumi tagságáról, tekintettel arra, hogy az elmúlt hetekben több mint egy tucat nő vádolta meg őt nemi erőszakkal. Ennek ellenére vádat eddig nem emeltek ellene, egyik ügy sem jutott el a bíróságig.

Cosby a botrány kirobbanása óta nem nyilatkozott, ügyvédje pedig hiteltelen rágalmazásnak nevezte az ügyfele ellen felhozott vádakat.

Októberben Barbara Browman producer beszélt először nyilvánosan arról, hogy az amerikai komikus 1985-ben, 17 éves korában szexuálisan bántalmazta. Cosbyt összesen 16 nő vádolja erőszakkal, köztük az 59 éves Janice Dickinson volt szupermodell is, a tévécsatornák pedig egymás után veszik le műsorról a 77 éves színész sorozatait.

A Netflix internetes tv-szolgáltató rögtön elhalasztotta Cosby eredetileg november 27-ére tervezett standup show-jának különkiadását, és még az sem biztos, hogy egyáltalán bemutatják-e.

Az NBC pedig úgy döntött, leállítja a Cosby főszereplésével tervezett sitcom előkészítését, míg a TV Land nem adja többet a Bill Cosby Show ismétléseit.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.