Szexelő teknősök szinkronizáltak a legendás filmben

Fiatalok százezrei nőttek fel Steven Spielberg 1993-as klasszikusán, a Jurassic Parkon. Egy hangmérnök most felfedett pár izgalmas titkot, amit talán még a kalandfilm legnagyobb rajongói sem sejtettek.

A film egy fiktív szigeten játszódik, ahol a Richard Attenborough alakította különc és nem mellesleg milliárdos öregúr klónozott dinoszauruszokkal teli látványparkot hoz létre. A férfi három neves tudóst hív meg, hogy szemrevételezzék a létesítményt megnyitása előtt, egy végzetes hiba folytán az őslények elszabadulnak, és az emberekre támadnak.

Párosodó teknősök adták a hangjukat a film dinoszauruszainak – állítja egy hangtechnikus szakember a Daily Mail cikkében. A Jurassic Park egyik leghíresebb jelenetéhez, amikor a Velociraptorok az épület konyhájában randalíroznak, valójában szerelmes teknősök hangját kölcsönözték. A vicces tényt aztán a film hangtechnikusa, Gary Rydstrom is megerősítette egy interjúban.

A készítők amúgy a teknősökön kívül számos más állat, például lovak, szamarak, szarvasmarhák és kutyák hangjait felhasználták a vérszomjas dinoszauruszok életre keltéséhez.

„Személyes kedvencem a Brachiosaurus hangja volt a filmben, mert az egyszerűn gyönyörű. De mint minden szép effektnek, ennek az alapja is egy kevésbé kellemes hang volt, egészen pontosan szamárordítás” – mondta el a férfi.

Az óriási T-Rex sem holmi mesterséges konzervhangon riogatta a nézőket, Rydstrom aprócska Jack Russel terrierje ugatta fel a vérfagyasztó üvöltést.

A film óriási sikere nyomán Spielberg négy évvel később elkészítette a második részt, a 2001-ben megjelent harmadik résznek már csak a producere volt. A dinoszauruszok azonban nem fáradtak el, alig néhány hónap múlva, június 12-én a mozik a várva várt negyedik részt is bemutatják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.