Széttépett, kizsigerelt kutyákat találtak Baranyában

Valószínűleg vaddisznókocák végeztek több kutyával az Orfű és Mecseknádasd környéki erdőkben az elmúlt pár hétben – írja a Dunántúli Napló online.

A portál olvasóktól tudta meg, hogy az elmúlt pár hétben három széttépett kutyát is találtak az Orfű és Mecseknádasd környéki erdőkben. A kizsigerelt, kivérzett ebekkel minden valószínűség szerint vaddisznók végeztek.  A kutyák gazdái közt vadász is van, aki azt mondja, még sosem tapasztalt ilyesmit.

A lap megkereste az ügyben a Baranya Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságát és a Mecsekerdő Zrt.-t is. Mind a két helyről az a válasz érkezett, hogy nem kaptak bejelentést a kutyákról, de nagyon valószínű, hogy vaddisznókocák pusztították el az állatokat, ugyanis most van a malacozási időszak.

Bár a vaddisznó természeténél fogva fél az embertől, ha kicsinyei vannak, az élete árán is védi őket, így támadólag léphetnek fel a betolakodókkal szemben. Ebben az időszakban tanácsos elkerülni az erdőkben a sűrű bozótosokat és csak a kijelölt turista utakon közlekedni, a kutyákat pedig pórázon sétáltatni.

Mivel hivatalos bejelentés nem érkezett, és a szakértők nem látták a kutyák tetemeit, nem tudják megmondani, hogy szó lehet-e más ragadozóról, így az első számú gyanúsítottak a vaddisznók maradtak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.