Maró oldat folyt ki egy iskolában, mindenkit kimenekítettek

Majdnem hétszáz embert kellett kimenekíteni egy pécsi iskolából. A riadalmat brómoldat okozta.

A vs.hu a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra hivatkozva azt írta: az eset valamivel 12 óra után történt a pécsi Jókai Mór Általános Iskolában, melynek szertárában a tanárok elmondása szerint egy deciliter brómoldat folyt ki. A helyzet komolyságát az adta, hogy a brómoldat erősen maró anyag, veszélyes gőzöket bocsát ki, belélegezve, bőrön át felszívódva mérgező lehet, és súlyos bőr-, szem- és légúti sérülést okozhat.

Amint észlelték a balesetet, a tanárok egyből megkezdték az iskola kiürítését, így összesen 653 embernek kellett elhagynia az épületet. Miután a diákok és a tanárok biztonságos helyre értek, a tűzoltók megkezdték az épület szellőztetését.

Mostanra már a veszélyes anyag koncentrációja nem haladja meg az egészségre káros határértéket, a tűzoltók pedig egy zárható edénybe tették az összetört, a brómoldatot tartalmazó üveget és a semlegesítő anyagot. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az ingatlan szellőztetése folyamatos, az utómunkálatokat követően mindenki visszatérhet az épületbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.