Szerződést bontottak a melegeket gyalázó bokszolóval

Szerződést bontott Manny Pacquiao filippínó profi bokszolóval a Nike, miután egy rádióműsorban Pacquiao a melegek párokról azt mondta: rosszabbak, mint az állatok.

A sporteszközöket forgalmazó amerikai cég minden kapcsolatot megszakított a bokszolóval, és közleményben elítélte annak szavait. A Nike szörnyűnek nevezte Pacquiao kijelentéseit, és felbontották vele a szponzori szerződést – írja az AFP.

– A Nike határozottan elítél bármiféle megkülönböztetést, és régóta kiáll az LMBT közösség jogaiért – írták. A cég lépését melegjogi aktivisták üdvözölték csütörtökön a Fülöp-szigeteken.

A 37 éves bokszoló jelenleg éppen azon van, hogy bejusson a szigetország szenátusába. Az ellenfelei szerint azonban egy bigottnak nem biztos, hogy helye van a törvényhozásban.

Pacquiao bocsánatot kért a történtek után. Egy videóbejegyzésben azt mondta, nem ítéli el a melegeket, de fontosak neki a konzervatív keresztény értékek. – Szeretlek az Úr minden szeretetével. Imádkozom értetek – jegyezte meg a bokszoló.

Ronnie Nathanielsz sportszakértő az AFP-nek azt mondta, Pacquiao karrierje veszélybe kerülhet, miután a Nike szerződést bontott vele. A szponzori szerződés feltételei nem ismertek, de a bokszoló a legkiemelkedőbb kategóriába tartozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.