Szexbotrány miatt lemondott a képviselő

Sajtótájékoztatón mondott le hivataláról és kért bocsánatot japán első olyan képviselője, aki apasági szabadságra ment. A férfit ugyanis egy bikinimodellel fényképezték le pár nappal azelőtt, hogy felesége - és egyben képviselőtársa - megszülte közös gyereküket.

Kensuke Miyazaki a kormányzó liberális demokrata párt parlamenti képviselője néhány hónapja azzal hökkentette meg a választópolgárokat, hogy bejelentette: apasági szabadságra megy hamarosan születendő gyerekével. Ezen a héten pedig azzal, hogy fényt derítettek házasságon kívüli viszonyaira. 

Miyazakit többen kritizálták az apasági szabadsággal kapcsolatos lépése miatt, mellyel ő lett az első férfi képviselő Japánban, aki igénybe vette ezt a szociális juttatást. A bírálói azt hangoztatták, hogy elhanyagolja a választópolgárokkal szemben fennálló kötelezettségeit. 

Ezt követően a férfiről a Shukan Bunshun japán bulvárlapban jelentek meg képek a hét elején. A fotókon Miyazaki épp távozik kiotói otthonából egy fiatal nővel, aki a lap értesülései szerint bikinimodell és professzionális kimonó öltöztető.

A fényképek mindössze néhány nappal az előtt készültek, hogy Miyazaki felesége, Megumi Kaneko február 5-én megszülte közös gyereküket. Az asszony szintén a liberális demokrata párt tagja.

Pénteken tartott sajtótájékoztatóján Miyazaki beismerte, hogy viszonyt folytatott a fényképen látható nővel és bejelentette lemondását Kiotó prefektúra parlamenti képviselői tisztjéről.

Elmondása szerint január 4-én ismerkedtek meg, amikor a japán parlament megnyitásakor rendezett ünnepségre készülődve a nő segített neki és más törvényhozóknak felöltözni a tradicionális ünnepi kimonóba.

"Három alkalommal találkoztunk ezt követően. Utoljára Kiotóban láttam. Nem állunk már kapcsolatban" - mondta el az ügy kapcsán a férfi. "Mindent elmagyaráztam a feleségemnek. Nagyon megbántam, hogy ilyen kegyetlen dolgot műveltem vele közvetlenül a szülés után...Tisztelettel kérem a bocsánatukat, amiért ilyen felháborodást okoztam!" - mondta a riportereknek meghajolva feléjük.

Amikor az egyik újságíró rákérdezett, hogy más nőkkel is volt-e viszonya, azt felelte, hogy nem tagadja, hogy előfordult. Emellett arra kérte a sajtót, hogy ne zavarja a felesége és a gyereke magánéletét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.