Szerelemféltés állhat az ácsi családi tragédia mögött

Minden kétséget kizáróan az önmagával is végző 28 éves férfi ölte meg 27 éves élettársát és annak két gyermekét csütörtökön a Komárom-Esztergom megyei Ácson - értesült rendőrségi forrásból az MTI. A tragédia hátterében szerelemféltés állhat.

Korábbi információk szerint a férfi és a nő is akasztás következtében halt meg, de a helyszíni szemle során bebizonyosodott, hogy 10 és a 9 éves fiúkhoz hasonlóan a nőt is késsel ölte meg a férfi. Az eddigi sajtóhírekkel ellentétben a Dózsa György utcában történt bűncselekménynek nem volt szemtanúja. Előzőleg több sajtóorgánum is arról írt, hogy reggel egy idős férfit, feltehetően a 27 éves nő apját vitték el sérülésekkel a családi házból.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az ügyben emberölés miatt indított eljárást. Rendőrségi forrásból az MTI úgy értesült, hogy a bűncselekményt szerelemféltés miatt követhette el a férfi, aki orvosi kezelés alatt állt. Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője újságíróknak csütörtök délben mindössze annyit mondott: a rendőrség nem keres elkövetőt, a cselekmény a házban tartózkodók között játszódott le. Tájékoztatása szerint a helyszíni szemle valószínűleg estig elhúzódik.

Az MTI környékbeliektől úgy értesült, a gyermekek állami gondozásban voltak, és csak a nyári szünidőre engedték el őket nevelőszüleiktől. A helyiek elmondták, hogy az anya, H. Mária az önkormányzatnál dolgozott kisegítőként, a férfi pedig munkanélküli volt; a család másfél éve költözött Ácsra Komáromból.

Helybéliek azt mondták, hogy a 28 éves férfi korábban öngyilkosságot kísérelt meg, ezért orvosi kezelés alatt állt. Úgy tudni, a gyermekek édesapja jelenleg börtönbüntetését tölti, mert 2004-ben meggyilkolt egy 27 éves almásfüzitői benzinkutast. Az ORFK szóvivője ezeket az információkat nem kívánta megerősíteni.

A Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn márciusban történt hasonló családi tragédia; a rendőrség gyanúja szerint az apa családi házukban megölte feleségét, valamint 8 és 5 éves gyermekét, majd önmagával is végzett.

 

Makula György tart sajtótájékoztatót Ácson
ORFK sajtótájékoztató Komárom-Esztergom megyei Ács településen történt 4-es gyilkosság helyszíne. 2010.08.19. Fotó: Móricz Simon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.