Júliustól fizetős az óbudai parkolás

A hónap második felétől indulhat el az óbudai fizetőparkolás egy hónapos tesztüzeme - tájékoztatta a kerületi önkormányzat pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint ennek során a parkoló őrök ellenőrzik a parkolási övezeten belüli gépjárművek várakozási engedélyét, azonban nem bírságolnak, csak figyelmeztetnek.

A parkoló automaták alapjainak telepítését, valamint a burkolati jelek korrekcióját már megkezdték, az automatákat ütemezetten helyezik ki júliusban.

Bús Balázs (Fidesz-KDNP), Óbuda polgármestere korábban a túlterheltséggel indokolta a fizetős parkolás bevezetését, ugyanakkor jelezte, hogy egyedülálló kedvezményrendszert alakítottak ki, s a fizető zónákon kívül élő kerületi lakosok is kapnak engedményeket. A jogosultak az ügyfélszolgálati irodák egyikében kérhetik a kedvezményt, az ügyintézéshez időpontot is lehet foglalni.

A belső övezet - amelyben óránként 265 forintot kell fizetni - a Kolosy teret és környékét foglalja magába, a másik pedig a Bogdáni útig tart, itt 175 forint lesz a tarifa.

A két övezetben 12 ezer parkolóhely van és 170 automatát helyeznek majd ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.