Szerdától elterelik a bicikliseket és a gyalogosokat a Lánchídnál

A Lánchíd budai hídfője alatti villamosalagút átépítése miatt szerdától augusztus második feléig változnak a gyalogos- és a biciklis útvonalak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A Lánchíd budai hídfője alatti villamosalagút márciusban kezdődött átépítése miatt hétfőtől a rakparti gyalogos- és kerékpárúton úgynevezett kutatógödröket ásnak, de szerdáig biztosított lesz a gyalogos és a biciklis közlekedés. A Halász utcai felhajtó és a Lánchíd között lezárják a gyalogos- és a kerékpárutat. A gyalogosok a villamossín másik, házak felőli oldalán, a biciklisek pedig kerülőúton haladhatnak.

A kerékpárosok augusztus elejéig a Clark Ádám tér felé a Halász utcai rakparti lehajtón és a Halász utcán keresztül juthatnak el a Fő utcáig, ahol a közös busz- és kerékpársávban közelíthetik meg a Clark Ádám téri körforgalmat. Ott "kerékpárosnyomokkal", azaz felfestéssel kijelölt útvonalon érhetik el a Lánchíd utcai kerékpársávot, és kijelölt kerékpárúton keresztül térhetnek vissza a part mentére.

A biciklisek a Batthyány tér felé a Jégverem utcai kereszteződésnél a jelenleg nem használt villamosvágányt keresztezve juthatnak el a Bem rakparti útpályára, ahol felfestett útvonalon keresztül érhetik el a Halász utcai rakparti lehajtót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.