Szeptemberben avatják fel Amy Winehouse szobrát

A néhai brit énekesnő születésnapján, szeptember 14-én avatják fel az észak-londoni Camden kerületben Amy Winehouse életnagyságú bronzszobrát.
A Scott Eaton által tervezett alkotás, amely csípőre tett kézzel és jellegzetes frizurájával örökíti meg az énekesnőt, Camden nyüzsgő piacának szívében fog állni. "Mostantól Amy minden nap láthatja a szülővárosában zajló eseményeket" - idézte a BBC News a néhai souldíva apját, Mitch Winehouse-t.

Hozzátette: "Amy rajongott Camdenért, és rajongói is ezzel a hellyel azonosítják őt". Mitch szerint a család mindenképpen akart emlékművet állítani azon a helyen, amelyet Amy a legjobban szeretett, hogy a rajongóknak legyen hova ellátogatniuk és a turisták számára is vonzóbbá váljon a kerület.

Az édesapa szerint a camdeni tanács korábban azt mondta neki, hogy általában húsz évet szoktak várni a halál után a szoborállításig, de Amy esetében kivételt tesznek.

A bronzalkotást, amelynek megtervezésében a souldíva anyja, testvére és néhány közeli barátja is részt vett, szeptember 14-én leplezik le: az énekesnő ekkor ünnepelte volna 31. születésnapját. A szobrot eredetileg a szomszédos Roundhouse koncertcsarnokon kívül akarták felállítani, ám Mitch szerint az új helyszín, amely rövid sétára van lánya egykori otthonától, könnyebben megközelíthető a rajongók számára.

A Grammy-díjas énekesnő 2011 júliusában, 27 éves korában hunyt el camdeni otthonában alkoholmérgezés következtében. Halálát követően Winehouse családja alapítványt hozott létre a nevében a drog- és alkoholfüggőséggel küzdő fiatalok segítésére. Az énekesnő emlékét őrző szobron az Amy Winehouse Alapítvány támogatására vonatkozó információk is helyet kapnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.