Szeptember 1-jén fut utoljára Overdose

A világhírű magyar versenyló, Overdose szeptember elsején fut utoljára a Kincsem Parkban.

"Egy 1200 méteres versenyben búcsúzik el a Kincsem Park közönségétől" - nyilatkozta a PannoniaOverdose.hu-nak a társtulajdonos Mikóczy Zoltán. Hozzátette, hogy Overdose mostani egészségi és edzettségi állapota alapján már most készen áll a versenyre. Mikóczy elárulta, hogy ha a ló megfelelően fut itthon, esetleg október elején még Párizsban is indítják.

Overdose az eddigi utolsó pesti futásán, 2009. április 19-én a Kincsem Parkban
2009. április 19. Overdose. Versenyló. Futam, verseny.

"Ám tudjuk, hogy nála minden verseny esetleges, ezért egyelőre csak annyi biztos, hogy szeptember elsején a magyar közönségtől a Kincsem Parkban elbúcsúzunk. Közel két év kihagyás után az 1200 méteres Kozma Ferenc Emlékverseny megfelelőnek tűnik a számára. Ez pályafutása utolsó hazai futása lesz, hiszen akár lesz utána Párizs, akár nem, jövőre szinte bizonyosan ménesbe megy" - mondta a társtulajdonos az utóbbi évek legsikeresebb magyar versenylováról.

A 2010 augusztusáig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő Overdose savós patairha-gyulladást kapott 2009-ben, emiatt veszélybe került karrierje. 2010-ben vissza tudott térni, de két megnyert futam után csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Tavalyelőtt viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen kiváló futással, alig több mint egy lóhosszal a győztestől lemaradva a negyedik helyen ért célba. Overdose 2011. november 13-án, Rómában futott legutóbb, és akkor győzött.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.