Szépen fejlődik a császármetszéssel született gorillabébi

Joanne öt hónappal ezelőtt született a San Diego-i állatkertben, mostanra már ügyesen kúszik-mászik és fokozatosan kezdi felfedezni a világot.

Joanne nem mindennapi úton született idén márciusban: Imani, a tizennyolc éves gorillamama vajúdása közben kompikáció akadt, az állatorvosok ezért úgy döntöttek, hogy császármetszéssel segítik világra a kicsit. Noha a beavatkozás embereknél mindennaposnak számít, az állatvilágban mégis ritkaságszámba megy. A gorillabébi élete nem sokkal születése után újra veszélybe került, ugyanis összeesett a tüdeje, így folyamatos orvosi felügyelet alatt tartották.

A kismajom mostanra szépen megerősödött, bár még mindig előszeretettel csüng mamája hátán, de már tud egyedül ülni és enni is. Nyolc foga már kibújt, így most ismerkedik a szilárd táplálékokkal. Többféle gyümölcsöt és zöldséget megkóstolt már, szereti például a szőlőt és a kelkáposztát is - jelentette be az állatkert.

"Noha Imani folyamatosan szemmel tartja kicsinyét, Joanne egyre virgoncabb és folyamatosan próbálgatja az anyja határait - mondta el Jami Pawlowski, az állatkert egyik dolgozója.

A San Diego-i állatkertben Joanne-nal együtt összesen nyolc gorilla él.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.