Szép csöndben megszüntették a nyomozást a tolvaj bírónő ellen

Egy bírónőt tavaly nyáron többször is tetten értek áruházi tolvajláson. A jog zsoldosának mentelmi jogát Áder János köztársasági elnök függesztette fel. Augusztus 10-én aztán fű alatt megszüntették az eljárást. A bírónő ma büntetésvégrehajtási bíróként szolgálja az igazságszolgáltatást.

A Drogerie Marktból nyúlt le körömlakkot, fogkefét és parfümöt, annak idején Áder köztársasági elnök függesztette fel a mentelmi jogát - írja a 444.hu. Általános meglepetést és óriási botrányt keltett tavaly nyáron, amikor kiderült: egy elismert bírót, a romagyilkosságok ügyében ítélkező tanács tagját lopáson értek egy drogériában, úgy, hogy tettéről videofelvétel is készült. Az is kiderült, hogy legalább két korábbi alkalommal lopott ugyanonnan, amit a bolt kamerái rögzítettek.

A bírónő ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) kezdett nyomozni, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt. A sztoriról azóta semmit sem lehetett hallani - írja Szily László -, most úgy került egyáltalán elő, hogy egy bírósági forrásom mesélte, hogy nyomozó ügyészektől hallotta pletykában, miszerint állítólag megszüntették volna a nyomozást a pikáns ügyben. "Nem tudjuk, mire hivatkozással, remélem végszükség vagy kóros elmeállapot miatt" - mondta a forrás, ritka bepillantást engedve a bírósági humor sötét kazamatáiba. Úgy tettem, mint aki nevet, majd megkerestem a KNYF-et.

Nagy Adrea szóvivő a következő választ küldte: "Megkeresése alapján tájékoztatom, hogy a szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt folytatott nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség 2015. augusztus 10-én kelt határozatával megszüntette, és az ügyet a szabálysértési eljárás lefolytatása végett áttette a szabálysértési hatósághoz. A határozat indokolásának lényege szerint a cselekmény az üzletszerűség – mint tényállási elem – hiányában nem bűncselekménynek, hanem szabálysértésnek minősül."

Az eljárás megszüntetéséről szóló hír nem jelent meg az újságokban. Viszont kiderült, "nem ítélkezik, büntetés-végrehajtási bíróként dolgozik." 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.