Hatvanhat napig sodródott az óceánon a hajótörött

Nyers halon és esővízen élte túl kalandját az az amerikai férfi, aki 66 napon keresztül sodródott megsérült vitorlásával a nyílt óceánon.

A 37 éves Louis Jordant egy német hajó legénysége vette észre az Atlanti-óceánon, mintegy 350 kilométerre az észak-karolinai partoktól. A tengerészt a parti őrség helikoptere vitte a szárazföldre, ahol a saját lábán ment be a kórházba.

Louis Jordant a mentőautóhoz kísérik
Louis Jordant a mentőautóhoz kísérik
CNN

Jordan január végén indult el tíz méter hosszú vitorlásával a dél-karolinai Cobwayből horgászni, ám hajója felborult, az árboc eltörött, és a jármű irányíthatatlanul sodródott az áramlatokkal. Miután élelme és ivóvize elfogyott, esővizet gyűjtött és halászott, bár egyik sem ment egyszerűen. Hajója ugyanis az első baleset után még kétszer felborult, a felhalmozott édesvizet gyakran tette használhatatlanná a becsapódó tengervíz, és a pecázással sem volt mindig szerencséje. Végül sajátos módszert dolgozott ki: észrevette, hogy az öblítésre a tengerbe engedett szennyese vonzza a halakat, amelyeket aztán egyszerű merítőhálóval emelt ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.