Szende divat

A nőies, a sejtelmes, a letisztult és ártatlan áll szemben a szexualitással és a harsány dolgokkal Cselényi Eszter legújabb kollekciójában, melyet a spirituális absztrakt művészet úttörője, Franz Mark néhány munkája ihletett.

Játékos, mégis elegáns, harsány, élénk színekben pompázik, ugyanakkor dominál a fehér – Cselényi Eszter 2013-as tavaszi/nyári kollekciójában erős, és egyben ellentétes világok és irányok találkoznak.

A Celeni márka alapítója gyerekkora óta rajong a divatért, mint mondja, már fiatal korában magával ragadta őt a nagy márkák világa. Mégsem ezen a pályán próbált először szerencsét.

Aztán 2010-ben mégis beiratkozott a Krea Művészeti Iskolába.

–  Amikor először márkaneveken kezdtem el gondolkozni, az járt az eszemben, hogy jó lenne fenn tartani a Cselényi nevet, hiszen a családunkban csak lányok születtek, így vezetéknevünk sem tud tovább szállni. E mellett kezdetektől fogva az a cél vezérelt, hogy nemzetközi szinten is ismert legyen a márka. Olyasvalami kellett tehát, melyben felismerhető a nevem, ugyanakkor könnyen leírható, olvasható és kiejthető. Így jött a Celeni – magyarázza a névválasztást az alkotó.

Eszter fontosnak tartja a minőségi anyagok használatát, szinte minden kollekciójában felbukkan a selyem, ugyanakkor szereti ötvözni az ellentéteket.

Ez jól látszik a nyári kollekción is: a nehéz, merev anyagoktól kezdve a muszlinig mindenféle anyaggal találkozhatunk.

Igyekszik olyan ruhákat készíteni, melyek jól kombinálhatóak, egyaránt hordhatóak a hétköznapokban, de különleges alkalmakkor is. Célközönsége a modern, öntudatos nők. Mint mondja, számára nagyon fontos, hogy ruhái kényelmesek, ugyanakkor nőiesek legyenek.

Nincsen egyetlen kedvenc darabja, viszont a kiegészítőket és a Nyikos Dórival alkotott ékszereket szíve szerint minden nap viselné.

Kettősség jellemzi Cselényi Eszter legújabb kollekcióját
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.