Szemeteszsákkal fojtogatta diáktársait egy 14 éves fiú

Szemeteszsákkal fojtogatta két iskolatársát egy 14 éves fiú a nyírszőlősi általános iskolában. A támadót emberölés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Fülöp Gergely a hétfői esetről szólva elmondta, hogy az eljárás adatai szerint a Nyíregyháza külterületén, Nyírszőlősön található általános iskolában a negyedikesek és a hatodikosok egymás melletti helyiségekben öltöztek közös testnevelés órája előtt. Ekkor az egyik hatodikos, 14 éves fiú egy ott talált műanyag szemeteszsákot húzott hátulról egy 10 éves gyerek fejére, és percekig fojtogatta vele. A kisdiáknak végül sikerült kiszakítania a nylonzacskót, és levegőhöz jutott. 

A gyanúsított ezután a szakadt szemeteszsákot egy 11 éves fiú nyakára tekerte hátulról, és őt is percekig fojtogatta. Csak akkor hagyta abba, amikor a többi gyerek szólni akart a tanároknak - ismertette. 

A rendőrségen az ügy miatt szerdán tettek feljelentést.

A megyei rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a 14 éves fiút, akit súlyos testi sértés kísérletével is gyanúsítanak. Amikor ugyanis megtudta, hogy szóltak a rendőrségnek, az iskolában megrúgta az egyik korábbi sértettet. A fiatalkorú gyanúsított nem tagadta a bűncselekményeket, azt mondta, csak "hülyeségből" csinálta - tette hozzá a szóvivő. 

A rendőrség kezdeményezi a fiú előzetes letartóztatását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.