Szemetesvödörbe rejtette újszülöttjét

Két év négy hónap szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a tiszafüredi nőt, aki 2013-ban nem látta el újszülött gyerekét, ami miatt a csecsemő meghalt. 

A most 19 éves lány 2011 végétől feküdt le két évvel idősebb barátjával. Anyja először ellenezte a viszonyt, később elfogadta, de megfenyegette a lányát, hogy ha terhes lesz, "kivágja őt a házból". 2012 őszén adott a lányának három levélnyi fogamzásgátló tablettát, de nőgyógyászhoz nem vitte el. A lányt egészen a bűncselekmény napjáig nem látta szakorvos.

2013 elején derült ki, hogy a lány várandós. Ezt elmondta a barátjának is, akivel megegyeztek, hogy elveteti a gyereket. Többször is beszélt a férfival arról, hogy elmegy nőgyógyászhoz, de ezt nem tette meg.

Április 1-jén a nő rosszul lett, majd elfolyt a magzatvize. Barátja ekkor is kérte, hogy forduljon orvoshoz, a lány azonban ehelyett hazament, és másnap hajnalban a szobájában megszülte egészséges kislányát.

Az újszülöttet egyáltalán nem látta el, nem hívott segítséget sem, és a gyermek fél órán belül meghalt. A lány a holttestet a szobájában lévő műanyag vödörbe tette, majd letakarta egy pulóverrel. A történtekről internetes üzenetben értesítette a barátját, majd a család is tudomást szerzett a lezajlott eseményekről. A mentőket az édesanyja délután értesítette, a kiérkezett kocsi a lányt rendőri kísérettel a karcagi kórházba szállította.

A vádlottat a táblabíróság tizennegyedik év alatti személy ellen elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek. A nő a fiatalkorúak börtönében tölti majd le a büntetését. A nő a büntetés felének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.