Szemeteskukába dobták egy kórházban a beteg lábát

A dél-floridai férfi az őt ért érzelmi megrázkódtatás miatt pert indít az egészségügyi intézmény ellen, ahol a lábát amputálták. A leoperált végtagon egy címke is volt, amelyen szerepelt a neve.

Az ötvenhat éves John Timiriasieffnek októberben a jobb lábát kellett amputálni térd alatt. A beavatkozást a floridai Coral Gables kórház orvosai végezték, akik az eltávolított végtagot nem kezelték megfelelően, és kidobták a szemetesbe, rajta a férfi nevét tartalmazó címkével. Az előírások szerint a levágott végtagot a kórházaknak el kell égetniük.

Az esetre úgy derült fény, – írja a Reuters – hogy egy hónappal később a családot nyomozók keresték meg a helyi rendőrség gyilkossági osztályáról, és arról érdeklődtek, nem történt-e erőszakos bűncselekmény. A férfi lábát egy hulladékkezelő telepen találták meg, és azonnal jelentették a rendőrségnek.

A család ezután megkereste a kórházat, de ott nem adtak magyarázatot a történtekre. Timiriasieff januárban levelet is írt az intézménynek, de nem kapott választ. A férfi beperelte a kórházat, amely szerinte „felháborítóan és tisztességtelenül” viselkedett vele. Ügyvédje szerint Timiriasieff teljesen kiborult azon, hogy a kórház nem hajlandó vállalni a felelősséget a súlyos érzelmi megrázkódtatásért, és azon is, hogy gondatlanul kezelték az egészségi állapotáról szóló információkat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.