Horror: szemétbe kerülnek az élő csibék is

Sokkoló felvételek kerültek nyilvánosságra egy „csirkegyárból". Az állatvédők által rejtett kamerával készült képsorok azt mutatják be, milyen embertelenül bánnak a naposcsibékkel nem sokkal az után, hogy kibújtak a tojásból.

A sárga kiscsibéket ugyanúgy futószalagon szállítják és tölcsérrel „adagolják", mint a feldolgozott húst. A kismadarak néhány másodpercet töltenek csak egy-egy munkás kezében, egy szempillantás alatt beoltják, majd egy csúszdára hajítják őket, mintha csak teniszlabdák lennének. A procedúra végén a madarak ládákba kerülnek, onnan pedig szekrényekbe. Amelyik csibe a durva bánásmódtól megsérül vagy elpusztul, az kukászsákban végzi. A felvételeken olyan állat is látható, amelyiknek leszakad a feje, de még él, amikor a zsákba kerül.

A felvételen látható, hogy az állatokat egyenesen a tojásból rázzák ki, s amelyik beleragad, az megy a szemétbe, ahol összezúzzák a héjakkal együtt.

Az állatvédők azt akarták megmutatni, hogy a keltető üzemekben ezresével világra jövő csirkék életük első pillanataitól szenvedésre vannak ítélve egészen a 40 napos korukban bekövetkező vágásig (már amelyik eljut odáig). Ezeket a madarakat hormonokkal kezelik, hogy minél előbb vágósúlyba kerüljenek. Némelyik madár testtömegének gyarapodása annyira lemarad a lábainak fejlődésétől, hogy képtelen valaha is lábra állni.

Az Animal Equality nevű szervezet videóját már több mint 30 millió embert ért el különböző felületeken. A felvételek az Egyesült Államokban készültek, de hasonló gyakorlattal dolgozó üzemek vannak szerte a világon.

Az ilyen üzemekben kikelő több millió csirke nem éli túl az első napját sem, mivel kakasnak születik. A selejtként kezelt hímnemű egyedeket vagy elgázosítják (ez a humánusabb megoldás), vagy maceráló gépekbe öntik őket, ahol gyorsan bekövetkező, de fájdalmas halál jut nekik osztályrészül – írja a felvételeket leközlő Daily Mail.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.