Szemet szemért - megfenyegették az enyingi Raffael családot

Életveszélyesen megfenyegették a Fejér Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnökét, az Enyingi Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselőjét, id. Raffael Jánost és családját. Félének, hogy Tatárszentgyörgy után Enying következik.

A fenyegetésről id. Raffael János számolt be szerdán az MTI-nek.

A család hétfő délelőtt kapta meg a postán feladott fenyegető levelet, amelyben a többi között az állt: "szemet szemért;  halál a gyilkosokra" - mondta el id. Raffael János, aki a fenyegetés  miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Közölte, családja retteg, félnek, hogy Tatárszentgyörgy után Enying következik majd.

Ifj. Bogdán János, az Országos Cigány Önkormányzat szóvivője az  MTI-nek azt mondta, azonnali határozott fellépést várnak az  ügyészségtől és rendőri védelmet kérnek a család részére.

A rendőrség még vizsgálja a levél tartalmát - közölte az MTI érdeklődésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A levélben foglaltakról R. Szabó Ágnes nem adott információt. Mint  elmondta, Enyingen "megfelelő létszámú" rendőr teljesít szolgálatot,  és a kisvárosban nyugalom van.

Raffael János fiát korábban a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte az enyingi benzinkútnál történt csoportos garázdaság ügyében. Az enyingi benzinkútnál február 15-én este egy 15-20 tagú, id. Raffael János fiának születésnapját ünneplő társaság italosüvegekkel dobált meg több, a töltőállomáshoz érkező autót. A  kiérkező rendőröknek azt mondták, hogy az ismeretlen autósok rájuk támadtak, ők csak védekeztek.

A benzinkútnál történt csoportos garázdaság ügyében 12 embert  gyanúsítanak - közölte az MTI-vel R. Szabó Ágnes. Öten előzetes  letartóztatásban vannak, egy férfit lakhelyelhagyási tilalommal sújtott a székesfehérvári városi bíróság, a többiek szabadlábon  védekeznek.

Az enyingi Raffael család - mint azt Bogdán János az MTI-nek  elmondta - nem áll rokonságban Raffael Sándorral, a veszprémi Cozma-gyilkosság gyanúsítottjával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.