Szembeszállt a miskolci rablóval - elismerték bátor tettét

Egy sértett segítségére siető miskolci polgárnak fejezte ki köszönetét a borsodi megyeszékhely rendőrkapitánya, a férfi ugyanis egy rablótámadást látva az áldozat segítségére sietett, sőt szembeszállt a támadóval, és sikerült megakadályozni a bűncselekmény elkövetését.

Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya adta át kedden az elismerést és fejezte ki köszönetét a cseppet sem közönyös magatartású állampolgárnak. A 35 éves férfi bátor helytállásról tett tanúbizonyságot.

A történet részleteiről Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: Miskolcon, a Győri kapuban október 1-jén késő este egy 44 éves férfit rabolt ki támadója, elvéve annak mobiltelefonját. A földre tepert férfit kirablója bántalmazta, amire felfigyelt az esettől nem messze tartózkodó miskolci lakos. A 35 éves miskolci férfi közbelépett, a földön fekvő sértett segítségére sietve az elkövetővel szembeszállt. A forrónyomos intézkedést követően pedig a rendőrök elfogták a rablót.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy közös érdekünk a bűnelkövetőkkel szembeni gyors, hatékony fellépés. Az eset nagyszerű példája az elesettek védelmének, valamint a társadalom tagjai egymás iránti szolidaritásának.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.