Szembeszállt a baltás rablókkal egy hatéves kislány

Az új-zélandi Sarah Patel minden bizonnyal a legbátrabb kislány a világon. A hatéves gyerek szembeszállt a családi üzletüket megtámadó fegyveres rablókkal is, hogy alkalmazottjukat és a nagypapáját megmentse.

Az eset hétfőn történt az új-zélandi Aucklandben. A Patel család kis elektronikai cikkeket áruló üzletét hat maszkos rabló támadta meg, baltával, feszítővassal és emelőrúddal.

A sokkoló jelenetet az üzlet biztonsági kamerája is rögzítette. Ezen látszik, hogy a hatéves Sarah a földre kényszerített eladó segítségére siet, s bár megijed és elszalad, amikor a rabló a baltát felmutatja, még gyorsan elszalad a nagypapájáért, kézen fogja és kisiet vele az üzletből.

A kislány a New Zealand Heraldnak azt mondta, hogy meg akarta menteni az alkalmazottat, és nem félt a rosszfiúktól.

Sarah apja, Suhail Patel azért hozzáteszi, hogy a kislány nagyon megijedt és a rablótámadás után sokkos állapotba került, de nagyon büszkék rá és azzal vigasztalják, hogy ő a legbátrabb a világon.

A rablás autósüldözéssel folytatódott, melyben nem csak a rendőrök, de Sarah családja is részt vett. A menekülő álarcosok nyomába eredt a családi autóval a kislány édesanyja, s vele volt Sarah és a nagyapa is.

A 16 éves rablókat végül a rendőrök állították meg az úttestre kihelyezett tüskék segítségével. Öt fiút fogtak el, hatodik társukat még keresik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.