Szellemcirkusz lett az egykor legendás épület

1981-ben nyitott, majd 2004-ben zárt be a szovjet éra egyik legimpozánsabb szórakoztatóipari épülete, a kisinyovi cirkusz. Kilenc évvel a bezárás után most egy remek fotósorozat mutatja be az épület lassú, de biztos leépülését.

A társulat még a bezáráskor, 2004-ben garanciát vállalt arra, hogy az épületet felújítják, de mivel ezt nem tették meg, 2011-ben véglegesen bezárták a cirkuszt. Azóta senki nem nyúlt hozzá, katasztrófaturisták kedvelt célpontja lett - most egy impozáns fotósorozat mutatja be, mi lett a lassan rohadó épülettel.

Már-már horrorisztikus csendélet tárul elénk a képek láttán. Ott, ahol porondmesterek, idomárok és állatok szórakoztattak hétről-hétre rengeteg ember, ma egy rohadó épületet látunk, a letűnt szovjet birodalom egy építészeti darabját. különösen megkapó a teljesen üres nézőtér a fényt alig látó, poros székekkel és magával a gyűrött porondszőnyeggel.

A fotós egy Oxfordból érkezett író és városfelfedező, Damon Richter, aki elmondása szerint tavaly óta szerelmes az épületbe: a csend kontrasztja fogta meg. (A galériát itt lehet megnézni!)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.