Nincstelen magyar lányokból csináltak prostituáltat

Tavaly októberben fogtak el néhány férfit Miskolcon, akik prostituáltnak küldtek ki magyar lányokat külföldre. A helyük nem sokáig maradt üresen, három másik férfi vette át a banda irányítását, de most őket is lekapcsolták.

A rendőrök 2014. október 21-én fogták el egy bűnszervezet tagjait Miskolcon, akik Magyarország mellett további hat országba szervezték meg magyar lányok futtatását.

A férfiak Svájcba, Németországba, Belgiumba, Hollandiába, Spanyolországba és Dubaiba is szállítottak lányokat, őrizték őket, keresetük jelentős részét elvették és ebből finanszírozták saját luxusukat.

Az akkor letartóztatott és azóta előzetes letartóztatásban lévő bandatagok helyét szinte azonnal mások vették át, de nem örülhettek sokáig a „jó üzletnek", ugyanis március 10-én az újoncokat is lekapcsolták. Az összesen 11 bandatag elfogásával a magyar rendőrség az egész bűnszervezetet felszámolta.

A nyomozás adatai szerint a szervezet több éven keresztül legalább 30 fiatal nő prostitúciós tevékenységét szervezte és irányította. A csoport vezetői kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkeztek, a nagyobb profit elérése érdekében tevékenységüket konspiráltan és összehangoltan hajtották végre.

A lányokat jellemzően Kelet-Magyarország szegények lakta településeiről választották ki és szervezték be, kihasználva rossz anyagi helyzetüket, kilátástalan körülményeiket. A gyanú szerint a kerítők erőszakot is alkalmaztak, sokszor bántalmazták a lányokat annak érdekében, hogy több pénzt hozzanak nekik.

A 11 fős banda ellen az eljárást – fogva tartásuk mellett - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat le – írja honlapján a rendőrség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.