Szegedi tűz: Befejezték az oltást

Több mint 24 órás munkával, hétfő estére eloltották a tűzoltók a szegedi Délép ipari parkban, egy hulladékhasznosítással foglalkozó cég telephelyén vasárnap keletkezett tüzet – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Molnár Krisztina elmondta, a tűzoltók az utómunkákat is befejezték, csupán az érintett cég két dolgozója őrzi a helyszínt éjszaka.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal korábbi tájékoztatása szerint a vasárnap délután keletkezett tűz okozta légszennyezés minden összetevő esetében messze a határérték alatt maradt. Bár városszerte érezhető volt az égett gumi szaga, ez nem jelentett a lakosság számára tényleges veszélyt.

A kormányhivatal szakemberei által végzett helyszíni szemlén megállapították, hogy a telephelyen 900 négyzetméteren vegyes, városi lomtalanításból származó hulladék, valamint mellette mintegy 300 négyzetméteren gépjárműgumi-hulladék gyulladt meg.
Azt hatósági eljárás fogja tisztázni, történt-e valamilyen mulasztás, és szükség van-e további levegőtisztaság-védelmi vagy hulladékgazdálkodási hatósági intézkedésre – áll a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.