Szeged by night: hosszú kések éjszakái

Egyre több a késelés a szegedi szórakozóhelyeken. Legutóbb tegnap éjszaka a belvárosi Cairo Caféban késelte meg egy nigériai egyetemista a honfitársát, aki életveszélyes sérülést szenvedett. Februárban egy végzős joghallgató a Négylépcsős sörözőben szúrt szíven egy férfit, aki életét vesztette. Márciusban a City Music Pub előtt szúrtak hasba egy férfit, aki életveszélyesen megsérült.

Szeged legnagyobb "vállalata" az egyetem, a szegedi szolgáltatók egyik legnagyobb bevételi forrása a több mint 30 ezer egyetemi hallgató kiszolgálása. Az elmúlt másfél évtizedben sok pénzes hazai és külföldi hallgató is megjelent a városban, akik a tanulmányok mellett az éjszakai életnek is szereplői.

A Victor Hugo utcai Cairo Caféban többnyire külföldi diákok szoktak szórakozni. Tegnap éjszaka két nigériai egyetemi hallgató vitatkozott össze, amelynek során a szórakozóhely előtt egyikőjük késsel megszúrta a másikat, aki a bántalmazás következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett - írta a Délmagyar.hu.

A Szegedi Tudományegyetemen 124 nigériai hallgató tanul, a legtöbben orvosi vagy fogorvosi szakra járnak.

Nemcsak a külföldiek nyúlnak a kés után a vita hevében. Februárban egy végzős szegedi joghallgató a Négylépcsős Sörözőben szúrt halálra egy férfit hajnali három óra körül. Minden előzmény nélkül nyakon szúrta svájci bicskájával a vele szemben ülő sértettet. Elmenekült a helyszínről, de a rendőrség két óra múlva az albérlete közelében elfogta.

Az egyetemi hallgatók mellett a börtönőrök is képviseltetik magukat az éjszakai kocsmai erőszakoskodók körében. Idén február 28-án éjjel két óra körüli időben szóváltásba keveredett egy férfi egy másik társaság tagjaival.  Beszóltak neki, mire ő hasba szúrta a másik férfit, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.  Kiderült, hogy a késelő a Szegedi Fegyház és Börtönben dolgozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.