Százmillióig meg sem álltak az autótolvajok

Becslések szerint több mint százmillió forint értékben lopott autókat az a tolvajbanda, amelynek tagjaira hét megyében csaptak le egy időben a rendőrök a napokban.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság tavaly novemberben indított nyomozást nagy értékű autók ellopása és más vagyon elleni bűncselekmények ügyében. A nyomozás során a rendőrök látókörébe került egy társaság, amelynek tagjaira a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság koordinálásával hét megyében, egy időben csaptak le még kedden.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az akció során lefoglaltak több lopott gépkocsit és eltulajdonított autók bontásából származó alkatrészek százait. Az intézkedés során őrizetbe vettek kilenc személyt, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy részt vettek a lopásokban, betörésekben, illetve az eltulajdonított tárgyak továbbértékesítésében orgazdaként közreműködtek. A gyanúsítottak az előzetes becslések szerint százmillió forintot meghaladó kárt okoztak.

A Zalaegerszegi Városi Bíróság csütörtökön hat gyanúsítottat előzetes letartóztatásba, három személyt pedig házi őrizetbe helyezett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.