Százhúszmillió forint értékű kábítószert foglaltak le Budapesten

Hét embert fogtak el és 58 kilogrammnyi marihuánát foglaltak le a rendőrök egy múlt heti akció keretében Budapesten, a kábítószer piaci értéke 120 millió forintra tehető - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán az MTI-vel.

Az NNI területi főosztálya május 31-én, a múlt csütörtökön nyomozást rendelt el jelentős mennyiségre elkövetett, kábítószerrel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt egy vietnami és hat magyar állampolgárral szemben.

Az előzetes adatgyűjtés után aznap a VI., a X. és a XVIII. kerületben összesen 4 helyszínen hajtottak végre akciót. A bizonyítékok szerint egy vietnami állampolgárságú férfi két, egymástól független kábítószer-kereskedő csoportnak értékesített 2-2 kilogramm marihuánát május 31-én délelőtt. A kábítószer átadását követően az NNI munkatársai a gyanúsítottakat elfogták, és négy kilogrammnyi kábítószert foglaltak le.

A vietnami állampolgár gépkocsijából előkerült egy raktár bérleti szerződése és kulcsai. A raktárban végrehajtott helyszíni szemle során további 54 kilogramm marihuánát találtak a nyomozók, feldolgozott állapotban, 1-1 kilogrammos csomagolásban. Az összesen lefoglalt 58 kilogramm kábítószer piaci értéke 120 millió forintra tehető.

A közlemény szerint a gyanúsítottak közül ötnek elrendelte az előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.