Százhúsz tűzoltó biztosítja az augusztus 20-i tűzijátékot

Idén nemcsak Budapesten, hanem több Balaton-parti helyszínen is lesz tűzijáték, ezek biztosítását összesen 29 gépjárművel csaknem százhúsz tűzoltó végzi majd.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium két helyszínen, Budapesten és Siófokon működtet operatív törzset, amelyben a katasztrófavédelem is részt vesz.

A fővárosban idén is három uszályról és a Lánchídról lövik fel a rakétákat. A tűzijáték biztosítása érdekében a szárazföldön huszonegy tűzoltó járművel nyolcvanhét tűzoltó, a Dunán pedig három tűzoltósági mentőhajó és a Szent Flórián tűzoltóhajó áll készenlétben.

A kilövési helyeken kívül az Erzsébet híd és a Margit híd közötti rakpartokon, a hídfőknél, illetve a Parlamentnél lesznek tűzoltó egységek. A Balaton partján: Siófokon, Zamárdiban, Balatonlellén, Keszthelyen, Zánkán és Balatonfüreden összesen nyolc gépjárművel lesz készenlétben harminckét tűzoltók.

A tűzvédelmi szakhatóság munkatársai nem találtak olyan körülményt, ami a tűzijátékok biztonságos lebonyolítását akadályozná. A pirotechnikai termékek felhasználásával kapcsolatban például azt vizsgálták, hogy mindenhol rendelkezésre állnak-e a tűz jelzéséhez és oltásához szükséges eszközök, a rakéták kilövési pontja körül meghatározták-e a tűzvédelmi szempontból szükséges nagyságú védőterületet, illetve azon belül milyen létesítmények és más veszélyforrások vannak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.