Százezerszer használták eddig a Mol Bubi bicikliket

Szerda délután átlépte a százezret a Mol Bubi közbringarendszerben regisztrált bérlések száma. Egyre többen váltanak bérletet is - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Szerda délután regisztrálták a százezredik bérlést, azaz már ennyiszer használták a zöld kerékpárokat a szeptember 8-ai átadás óta. Az indulás óta már négyezren váltottak bérletet, és több ezerre tehető a gyűjtőállomások érintőképernyős termináljainál vett jegyek száma is.

A százezredik bérlő egy budapesti ügyvéd volt, aki elmondta, hogy már a Mol Bubi indulásának napján bérletet váltott, és azóta is gyakran használja a kerékpárokat a hétköznapi városi ügyintézéshez. A férfinak Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója személyesen köszönte meg a Rumbach Sebestyén utcai gyűjtőállomásnál, hogy rendszeresen használja a rendszert.

A BKK tájékoztatása szerint jó időben gyakran emelkedik ötezer fölé a napi bérlések száma, de esős napokon is több mint háromezer használatot rögzít a rendszer. Hozzátették: továbbra is sokan élnek azzal a lehetőséggel, hogy egy regisztrációval több kerékpárt visznek el a gyűjtőállomásokról. Egy bérlő egy alkalommal átlagosan tizennyolc percet kerékpározik.

A leggyakrabban használt gyűjtőállomások a Városháza park, a Kálvin tér, a Fővám tér és a Szent Gellért tér, de népszerű a Nyugati téri és a Boráros téri állomás is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.