Elrabolt fiatalembert szabadítottak ki a terrorrelhárítók

A Nemzeti Nyomozó iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével szabadult ki egyhetes fogságából egy magyar fiatalember Thaiföldön.

A délkelet-ázsiai országban élő és tanuló 26 éves magyar fiatalember Pattayán rabolták el ismeretlenek, akik felhívták Magyarországon élő szüleit, akiktől különböző összegű (többnyire 100 ezer eurós) váltságdíjat követeltek a fiú szabadságáért.

A szülők a magyar rendőrséghez fordultak. A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói és a Terrorelhárítási Központ túsztárgyalói és műveleti tisztjei az elrabolt fiatalember szüleinek kíséretében helyszínre utaztak. Fegyvert nem vittek magukkal, intézkedési joguk nem volt, tanácsadással, csak Magyarországon beszerezhető információkkal azonban komoly segítséget nyújtottak a thai hatóságoknak a túszhelyzet megoldásához.

Az emberrablók június 7-én végül elengedték foglyukat anélkül, hogy a váltságdíjat megkapták volna vagy erőszakra került volna sor. Csíznek Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója lapunknak azt mondta: még nem tudni, voltak-e magyarok az emberrablók között, azt sem, hogy hányan voltak. A thai hatóságok láthatóan addig nem akartak határozott lépéseket tenni, amíg azokkal veszélyeztették volna a túsz biztonságát. Mivel a kommunikáció a rendőrség és az emberrablók között döntően magyarul zajlott, feltételezhető, hogy az ügyben több magyar is érintett lehet.

Csízner elmondta, hogy a thai rendőrséggel végrehajtott közös műveletben sikerült négy körözött magyart is azonosítani, akik reményeik szerint „hamarosan Magyarországra érkeznek”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.