Százévesek a világ legidősebb ikrei

A világ legidősebb ikerpárjának címét érdemelte ki Ena és Lily, a Walesben élő 100 éves és 10 hónapos ikerpár. Az idős hölgyek a Guinness Világrekordok Könyvébe bekerülve egy 98 éves francia testvérpárt előztek meg - adta hírül a BBC szerdán.

A testvérek nem szorulnak segítségre, mindketten egyedül élnek házukban a walesi Brecon városka közelében és elmondásuk szerint kiváló egészségnek örvendenek.

Ena Pugh és Lily Millward 1910. január 4-én születtek, egy paraszti családba. Szüleiknek velük együtt összesen tíz gyermekük volt, többek között egy fiú ikerpár. A testvérek közül már csak a rekordkort megért nővérek élnek. Mindketten húsz éve özvegyek, számos dédunokájuk is született már.

Véleményük szerint a hosszú élet titka a nevetés és a közös viccelődés. Szinte minden este beszélnek egymással telefonon, péntekenként pedig együtt vásárolnak és teázgatnak.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A korábbi rekorderek, Raymonde és Lucienne Wattelande a BBC-nek elmondták: bátorítónak találják a tényt, hogy él egy náluk is idősebb ikerpár, és örülnek, hogy átadhatják nekik a megtisztelő címet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.